Suunnittele koti huolella

Jos olet niin onnekas, että pääset suunnittelemaan itse omaa kotia, on hyvä miettiä tarpeet huolella heti alusta alkaen. Osaavan arkkitehdin käyttäminen voi olla hyvä sijoitus näkökantojen laajentamiseksi, sillä itse ei tule välttämättä ajatelleeksi samoja asioita kuin pitkän linjan ammattilainen. Olemme koonneet listan asioista, joita voi olla hyvä läpikäydä ennen rakennusprojektin aloittamista. Tällä tavalla pystyy välttämään aloittelijan virheet.

Tee listaa kodin asioista

Hyvä vaihtoehto oman kodin suunnitteluun on tehdä lista asioista, jotka itseään ärsyttävät tai suututtavat nykyisessä kodissa tai muualla vieraillessa. Pieni mutta näkyvä asia on esimerkiksi lattian väri, sillä todella valkoinen lattia paljastaa kaikki liat sekä tahrat. Tärkeä rooli on myös astianpesukoneella, koska etenkin suurimmissa perhekunnissa voi tiskaaminen alkaa tuntua puuduttavalta, jos ei panosta kunnollisiin välineisiin. Sama asia koskee myös muita kodinkoneita – jos niitä ei mitoita tarpeeksi suureksi, on mahdotonta kuvitella johtavansa menestyksekästä ja tehokasta arkea. Pienet laitteet voivat herättää suuttumusta, jos jääkaapissa ei ole tarpeeksi tilaa ruuille tai uuni on yksinkertaisesti tehoton.

Näin ollen on hyvä kiinnittää huomiota pieniinkin yksityiskohtiin, jotta kodista ei tule missään nimessä itseään ärsyttävä. Olisi todella ikävää käyttää kymmeniä tuhansia euroja remonttiin ja huomata vasta sen jälkeen, että olennainen yksityiskohta puuttuu tai jokin valinta tuntuu epäsopivalta. On todella tärkeää kiinnittää huomiota myös vapaa-aikaan – täytyy olla hyvä tietokone, jotta voi katsoa sarjoja ja pelata netissä. Tätä varten bonuspaikka.com on tärkeä sivusto!

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Menestyksekkään suunnitteluprosessin salaisuus on huolellisesti luodut yksityiskohdat. Näin ollen kokonaisuudesta tulee eheä sekä onnistunut, sillä pitkään muhinutta suunnitelmaa ehtii työstään mielessään sekä ystävien kanssa lukuisia kertoja. Arvot voivat muuttua tutkimusprosessin aikana eri tavalla, koska esimerkiksi sisustuslehdistä nähtävä inspiraatio voi herättää uudenlaisia ajatuksia sekä käytännöllisiä vinkkejä.

Hyvän suunnittelun kulmakiviin kuuluu myös sen näyttäminen joko rakentamiseen erikoistuneelle tuttavalle tai alan arkkitehdille – tällä tavalla on mahdollista saada uutta näkökantaa aiheeseen sekä kommentteja kokeneemmalta tuttavalta. Luonnoksen näyttäminen ulkopuolisille on erityisen tärkeää, mikäli on teettämässä remonttia ensimmäistä kertaa.

Kaikkein pahin suunnitteluprosessin virhe on tehdä hätiköityjä päätöksiä. Vaikka talopaketin hankkiminen tuntuisi itsestään parhaalta mahdolliselta vaihtoehdolta, ei ratkaisua kannata tehdä yhdeltä istumalta. On tärkeää miettiä asioita pitkälle tulevaisuuteen ymmärtääkseen, millaisia tarpeita itsellään on esimerkiksi 10-20 vuoden sisällä, sillä elämäntilanteet voivat muuttua hieman pidemmällä tähtäimellä. Lapset voivat muuttaa kotoa pois tai perheeseen voi syntyä uusia vauvoja, mikä täytyy miettiä huolellisesti ratkaisuja tehdessä.